Mitt svar:

Först av allt vill jag säga, HEJA! för att du har ändrat inställning och faktiskt tagit steget till att börja ta kontakt mer med personer du gärna vill lära känna. Det är oftast det första steget som är svårast, så grattis till att du tagit det! Nu kan det bara gå uppför och framåt för din del, oavsett vad som skulle hända med denna kille… 🙂

Så till din fråga om du vore okej, och inte stalker-ish, att fråga hans kollegor om hans nummer: Hmm, alltså jag brukar tycka att det mesta är rätt okej så länge man gör det på rätt sätt. Men, här tror jag att mina röda flaggor börjar poppa upp. För det första tror jag knappast att de kommer ge ut hans nummer till en främling i deras ögon,s om dyker upp i butiken huxflux, och för det andra, om det skulle gå, tror jag kanske att han skulle tycka att det var lite väl offensivt att du gått den vägen och han lät bli förvirrad när du hör av dig eftersom det är lite långsökt koppling.

Jag har två andra tips i stället:

1. Gå dit mer aktivt under en testperiod

Du säger att han inte jobbar särskilt ofta, och visst, kanske jobbar han bara en gång i månaden och det är orimligt att stöta in i honom. Men, om du inte vet hur ofta han jobbar skulle jag, som ett test, börja med att gå in i butiken varje dag, eller så ofta du kan, i alla fall under en 2v-period. För det allra bästa vore ju faktiskt att ni stöter in i varandra personligen och du får en chans att fråga honom direkt.

2. Ge ut ditt nummer i ett brev

Om du inte, under dessa 2v, stöter in i honom skulle jag hellre om jag vore du ge mitt nummer till hans kollegor än fråga om hans. Köp ett kuvert (eller kort och kuvert), skriv en lapp i stil med:


Skriv ditt namn på kuvertet och ge det till nån av hans kollegor efter att du frågat om personen i fråga vet vem han är, efter att du beskrivit honom. Så du är säker på att det hamnar rätt! Sen är det bara att vänta 🙂 . .

Lycka till!

Oavsett vad som händer så är du riktigt modig och bör vara stolt över dig själv!!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 45 − = 38

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.