Så fort vårt sällskap går från bordet eller bussens tidtabell visar ”5min” till ankomst åker mobilen fram. I vår tid är väntan förknippad med effektivitet.

Vi kollar sociala medier, nyheter eller mejlen så fort en liten lucka dyker upp och sällan väntar vi in nån/nåt genom att bara stirra ut i tomma intet.

Varför funkar vi så?

Vad gör att vi alldeles för sällan bara ”är” och låter minuterna gå i väntan på att sällskapet ska va klar på toa eller bussen anlända? Handlar det som sagt om effektivitet och behovet av att utnyttja varenda evig sekund, är vi stressade för att missa omvärldens nyheter eller bara sjukligt rastlösa?

Oavsett vad som driver oss måste vi lära oss koppla av då och då. Vänta, stirra ut i tomma intet eller blicka upp i himlen.

Så även jag!

Nu sitter jag därför här på landet och iakttar trätoppar och moln som sakta seglar förbi. Lugnet infinner sig och stressen rinner av. Underbart!

20130804-185913.jpg

Testa du också! 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 9 + = 15

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.