En av de vanligaste frågorna jag får är: ”Hur ska jag visa för den jag dejtar att jag faktiskt är seriös, redo att satsa på det här och börja gå mot att vi blir ett par?”. Och svaret på den frågan är självklart olika beroende på vem som frågar, eftersom alla relationer har olika dynamik och förutsättningar.

Så har du den frågan inom dig och vill ha ett konkret svar som gäller för just Dig och den Du dejtar kolla här!

Rent generellt svarar jag annars såhär:

Ett steg i rätt riktning mot en seriös relation är att visa på din vilja till det genom handling!
En bra början är att visa intresse för hans/hennes vänner och även presentera, bjuda med och automatiskt ta ”för givet” att den du dejtar ska ingå i ditt kompisumgänge.

Så lite mer konkret:

1. Fråga mycket om hans/hennes vänner. Be honom/henne att berätta om hur de är, vilka han/hon hänger mest med, och i vilka situationer, vilka som är hans/hennes favoriter, vilka som han/hon gillar minst. Be om motiveringar till svaren!

2. Berätta massor om dina vänner för honom/henne också, samma saker som du frågat om! Säg även att dina vänner vet om honom/henne och att de gärna vill träffa honom/henne.

3. Bjud med honom/henne nästa gång du ska träffa dina vänner – i alla sammanhang! På fester, middagar, fikapauser, promenader, utflykter etc etc. Mixa ihop honom/henne med dina vänner naturligt, spontant och framför allt ofta!

4. Hinta om att du också vill träffa hans/hennes vänner och också bli medbjuden.

Steg 1 med andra ord! Sen finns det så klart fler steg att ta som är kanonbra, men du måst eju börja nånstans…

(Foto: Peter Szamer)

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

[…] generellt svarar jag annars såhär på den frågan! Rate this: Like this:GillaBli först att gilla denna post. från → […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 9 + 1 =

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.