Har du inte upptäckt TED Talk än är det dags att göra det. För där finns det oändligt många föreläsningar som är värda att titta på, i alla tänkbara ämnen. Min favoritkategori är så klart psykologi och beteendevetenskap. Och denna gång tänkte jag tipsa dig om en kvinna jag hittade där.

En favorit är Brené Brown som pratar mycket om rädslor, skam och empati.

Jag fann henne via TED Talk och vänner som länkat till hennes föreläsningar, och därefter hittade jag en längre föreläsning hon nyligen gjort. Den är verkligen tänkvärd. Så om du har 1h över i veckan MÅSTE du lyssna på henne, för hon är underbar och säger exakt sådana saker som ligger i linje med min tro, kunskap och mitt arbete.

Kolla in Brené Browns föreläsning här.

Bästa citatet från Brené Brown om västen av stål:

”We wake up in the morning and we armer up. We put it on and we say ’Im gonna go out in the world and Imgonna kick some ass. Im not gonna let anyone see who I am, and doing so Im gonna protect myself against the things that hurt the most. Judgment, criticism, fear, blame. Im gonna armer up – and Im gonna be safe!’
(…) And we rationalize and convince our selfs that this armer is really smart. (…) But is it really?! (…)”

Kolla in Brené Browns föreläsning här.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 31 − = 28

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.