Det här är faktiskt något väldigt vanligt som jag märker bland många av mina klienter och andra singlar som mejlar. De som varit singlar flera år är inte bara rädd för att inte hitta rätt – även för att de ska hitta rätt. Komplext, inte sant?

Varför vara rädd för att hitta rätt partner att leva resten av sitt liv med?

Jo, för som långvarig singel har man oftast etablerat massa mönster och vanor man stormtrivs med – och kärleken kan nu komma att hota dessa saker som rotats inom oss och i vårt vardagsliv. Vilket känns mer skrämmande än att bli dissad ibland.

”Jag vill ju inte ge upp mitt liv som jag lever i dag bara för att jag hittar kärleken?”

En relation är inte ett fängelse!!

Det är dock väldigt svårt att kunna leva exakt samma liv i dag som i ett förhållande, men en relation handlar inte om att ÄNDRA sig totalt men självklart om att ANPASSA sig efter en annan person så klart. It takes two to tango.

Jag fick faktiskt ett långt mejl från en kille i 30-års åldern som hade just den här frågan till mig. Läs mitt svar här hos Spraydate där jag är dejtingexpert.

(Foto: sxc.hu)

[adsenseyu1]

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

[…] Rädslan att en relation ska ta ifrån dig din singel-frihet […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha 55 − = 53

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.