Jag tror verkligen det. Att alla människor är på en story. Det finns ingen som inte har en livshistoria att berätta om nån skulle visa intresse och fråga. Och väldigt många bär inte enbart på en story utan även en – eller fler – hemligheter.

Hemligheter som antingen ett fåtal personer vet om – eller ingen alls. Hemligheterna är många gånger människornas svaga punkter, och den som börjar närma sig dessa kan ibland åka på en nöt, eller få nyckeln till den människans innersta.

Jag tycker det är tråkigt med vissa som tror att en del inte har nåt att berätta eller ge andra. Och ännu intressantare att många tror att ingen annan har levt ett så svårt liv som de har gjort. Att det bara är några utvalda som har fått gå igenom smällar och tragedier, stora som små, och resten av befolkningen har levt helt smärtfritt och kommer fortsätta göra det så länge de lever.

Jag tror inte på det. Har aldrig gjort. Kommer aldrig göra.

Jag har alltid varit så sjukligt nyfiken på andra människor. När jag var liten brukade jag skriva dikter om de fantasier jag fick när jag tittade i genom andras fönster som jag passerade. Jag ställde mig alltid frågan: Vilket liv lever dem egentligen där inne?

Det du ser på ytan är sällan det som stämmer. Det du får berättat för dig vid en middag, en fest eller ens ett djupsamtal en ljus sommarnatt är kanske bara en minimal del av allt som finns där inne. Men bygger du förtroende, visar dig icke-dömande och ställer rätt sorts frågor kan du få en fantastisk resa med en annan människa.

Så vältra dig inte i självömkan, sitt inte med offerkoftan, klaga inte på andra som har det ”så jäkla bra”. För du vet ingenting om människorna du möter varje dag. Du har inte den blekaste aning om vad de har gått igenom eller just nu går igenom. Du vet inte vad som döljer sig bakom deras fasad.

Det är ytterst få som delar sina stories – och än mindre sina hemligheter. Men det finns en poäng i att dela sina hemligheter med andra… jag citerar Egils bok Den mörka hemligheten:

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 comment. Leave new

Ja,om de inte uppdater sin satus på facebook med tex ”Åhh idag har jag och min pojkvän haft såå mysigt och varirit på bio,firat 2 års dagen” och blabla, eller en romantisk kyssbild på sin flickvän/pojkvän om hur mkt de älskat varandra etc. Tom den mest eviga singeln kan känna sig mer ensam och supersingel i hela världen och det är DÅ facebookångesten gör sig påmind..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha − 3 = 4

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.