Föreläsare och konferencier till företagsevent

Ökad personkännedom ∙ Förhöjd social kompetens ∙ Ärligare kommunikation 

Dessa tre komponenter förbättrar företagets relationer, främjar den psykiska hälsan – och ökar lönsamheten!

Jacqueline Joo föreläser med syfte att få publiken att försåt sig själva och andra mycket bättre – så att relationerna kan stärkas, samarbetet öka och konflikterna och sjukskrivningarna minska. Hon använder sig av vetenskapliga psykologiska teorier i kombination med KBT-verktyg.

Jacqueline har också stor vana som konferencier och moderator samt att intervjua såväl ledare och inspiratörer som kreatörer.

Aktuella föreläsningar

Öka förståelsen – stärk relationerna!

Social kompetens är grunden för att lyckas skapa goda relationer. Ändå har få koll på vad begreppet egentligen innebär. Jacqueline tar med publiken på en relationell resa inom socialpsykologins värld. 

Vad innebär det instinktiva första intrycket och vad söker vi i nya människor? Varför klickar vi bättre med vissa än andra? Hur kan vi skapa goda relationer med hjälpa av det psykologiska verktyget mentalisering? Jacqueline gav 2015 ut en bok om mentalisering (läs mer om den här).

Hur kommunicerar vi med vår omgivning utan att ens öppna munnen? Hur för man en ärlig dialog och sätter gränser på ett socialt kompetent sätt? Och hur påverkar våra relationer vår fysiska och psykiska hälsa? 

Föreläsningen är baserad på forskning och Jacquelines kliniska erfarenhet sedan 2010, som coach och KBT-terapeut.

Skapa framgångsrika team

Den enskilt avgörande faktorn för att skapa en stark gruppkultur – där teamet jobbar med istället för mot varandra – är psykologisk trygghet.

Det visar forskning från Harvard och professor Amy Edmondson, varav Google är ett ledande exempel på hur de upptäckt och implementerat detta i sin organisation.

Så vad är psykologisk trygghet och hur snabbt kan det brytas? Vilka faktorer krävs för att öka den psykologiska tryggheten i teamet? Och hur kan var och en jobba på detta i sin vardagskommunikation?

Jacqueline går igenom de tre viktigaste faktorerna för att stärka individens psykologiska trygghet och lär publiken hur de kan tänka, känna och agera i linje med forskningen. Konkreta verktyg utlovas också. 

Tidigare företagskunder tycker till

Föreläsningar & Ledarskapscoaching

Vad tycker du om föreläsaren? "Världsklass!" - "Vass!" - "Fantastisk!" - "MVG!" - "Mycket påläst!" - "Oerhört levande!" - "5 getingar"

Arlanda express Utbildning för hela personalstyrkan

-------------- Ledarskapscoaching -------------- ”Jacqueline är en mycket kompetent och proffsig coach som hjälper mig att reflektera över mina beteenden och hur jag kan utvecklas som chef och ledare. Tillsammans väder och vrider vi på olika frågeställningar och hittar verktyg för hur jag kan arbeta både i vardagen och strategiskt långsiktigt. För mig är Jacqueline ett fint stöd i min roll som Kyrkoherde.”

Jennie Wall Kyrkoherde, Svenska kyrkan

”Vi har använt Jacqueline både som föreläsare och moderator på våra event för upp till 200 personer. Kan inte säga annat än att hon är ett fullblodsproffs med den speciella och relativt ovanliga förmågan att verkligen kunna skapa en relation med publiken.”

Johan Granqvist Vd, Ingenjörsjobb

”Är man ute efter en föreläsare som tar ens önskemål på allvar och som också levererar till 120% så ska man absolut anlita Jacqueline. Hon lyckades fånga samtliga deltagares intresse och många sa i efterhand att de fått sig en rejäl tankeställare om hur man förmedlar saker och hur mottagaren tar emot det.”

Angelica Wallentin Entreprenadingenjör Karlatornet, Serneke

-------------- Ledarskapscoaching -------------- "Jacqueline har en otrolig förmåga att alltid se helheterna i de problem och utmaningar som man diskuterar . Hennes personliga men professionella sätt att resonera och hjälpa klienterna är gör henne till en väldig unik coach. Hennes arbetssätt leder till resultat och varaktiga förändringar ."

Fred Knaust Ägare och Vd, Vretmaskin

”Jacqueline gästade oss på vår kick-off som inspirationsföreläsare på temat "Hur du bygger relationer effektivt". Vi var supernöjda och Jacqueline gav mycket energi. Jag skulle gärna jobba med Jacqueline i liknande frågeställningar framöver.”

Måns Hulterström Heads of Sales, Länsförsäkringar Stockholm

”Jag kan varmt rekommendera Jacqueline till alla som vill arbeta med personkännedom och gruppdynamik.
Vi hade förmånen att anlita henne och hon är proffsig och skicklig i det hon gör. Hon lyckades skapa en öppen och rak diskussion inom gruppen och vi fick med oss en rad nya insikter som vi nu planerar att arbeta vidare med.”

Daniel Wiskman Chief Product Officer, ledningsgruppen Tradera

"Jag tog in Jacqueline för att med "mentalisering" som grund utveckla vårt team och skapa en gemensam plattform för att arbeta med förändring. Vi var mycket nöjda efter en inspirerande, tankeväckande och utvecklande dag!”

Mats Balkö Chef för Verksamhetsutveckling, Lernia

“Jacqueline var mycket uppskattad som föreläsare i en ambitiös grupp som också ställer krav på bra utbildare, vilket hon var. Hon behöll hela gruppen fokuserad hela tiden. Rekommenderar henne varmt!"

Karin Toll Lane Verksamhetschef, Serviceförvaltningen HR-Service Stockholms Stad

“Vi anlitade Jacqueline och det blev väldigt uppskattat i hela teamet! Jacqueline var superbra på att fånga hela teamet och skapa en atmosfär där alla vågade öppna sig och utmanade oss på ett bra sätt. Jag rekommenderar starkt att anlita Jacqueline. Väldigt proffsigt!”

Daniel Bergström Marknadschef, Skanska Industrial Solutions

"Vår föreläsning med Jacqueline ledde till många nya insikter om oss själva och varandra. Alla som deltog är överens om att hon är en oerhört duktig föreläsare som kan sin sak. Professionell, inkännande och personlig. Förhoppningsvis hjälper det oss i vår fortsatta samverkan och ger oss också bättre förståelse för vår egen del i situationer som kan uppstå."

Malin Gaimer Marketing manager, Sanoma utbildning