Jag kan säga såhär, att skriva en bok var långtifrån lika lätt och snabbt gjort som jag först hade trott (ja, jag erkänner!). Men eftersom mitt motto är detta, ett citat jag har uppsatt på mitt kontor…

IMG_1804.JPG

… så var jag glad att jag bara tutade och körde! Eller njaa, det tog ju ganska lång tid att gå från första idé till konkret manus, men ändå.. 🙂 Det var inte svårt dock, men långtifrån enkelt. Det har varit mååånga vändor med manuset fram och tillbaka, och nu äntligen är det helt färdigt!

 

Jag har dock fler vänner som är författare och vad jag förstått det handlar det mycket om vilket förlag man har när det kommer till manusbearbetning. Jag är tacksam för att min förläggare är mycket noggrann och att jag har haft både henne, en redaktör och extern korrektur samt mina 2 oerhört kompetenta vänner, Egil min handledare och Per Wallroth, som är främste expert i Sverige inom ämnet, som också läst och kommit med synpunkter.

Nu känner jag mig nästintill slut som artist. Men,,, än är boken inte helt klar. Nästa steg är att den ska in i layout, det vill säga skissas upp i datorn och sätta typsnitt, figurer, rubriker, färgplattor m.m. och att baksidan ska layuotas. Ahh… men snart är vi där. Vi närmar oss slutet! 🙂 🙂 🙂

Läs de övriga delarna i min mini-serie ”En bok blir till” här:
Del 1: En idé föds
Del 2: Plåtning för omslag
Del 3: Pressbilder väljs
Del 4: Manusbearbetning
Del 5: Titel och omslag

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WC Captcha − 6 = 2

JJ_bloggen

Hej! Jag är Jacqueline Joo. Som relationsexpert, KBT-terapeut, föreläsare och författare hjälper jag både individer och företag att förstå sig själva och andra ännu bättre.

Jag är flitigt anlitad av Sveriges största medier och intervjuas ofta som relationsexpert i TV4 Nyhetsmorgon, Lyxfällan, Aftonbladet och Expressen. Mellan 2010-2015 var jag även återkommande gäst hos Vakna med NRJ.

Här inne skriver jag om hur man kan förbättra sitt relationsskapande med hjälp av ökad personkännedom, bättre förståelse för såväl sina egna som andras känslor, förhöjd social kompetens och effektiv kommunikation. Jag postar även en bråkdel av de intervjuer och program jag figurerat i (tyvärr hinner jag tråkigt nog inte fånga upp allt!).

Hösten 2015 släppte jag min populär- vetenskaplig bok inom relationspsykologi:
Din dolda sociala förmåga. Tyvärr är den helt slutsåld ute i handeln. Den finns på bibliotek runt om i Sverige – eller så kan du köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.

Omslag_dindoldasocialaformaga_bloggwidget

NYFIKEN på min bok? Du kan köpa den senaste upplagan direkt av mig, skicka ett mejl till info@jooconsulting.se.